2018-12-13 14:03:17• hírek • Nagy Tímea

Vigyázzunk az utakon! Köd, fagy és jegesedés várható a napokban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az autóbalesetek nagy mértékben elkerülhetőek, ha tudjuk, hogyan készüljünk fel az előttünk álló útra. Ehhez alapvető követelmény a tájékozódás az útviszonyokat és az időjárási előrejelzést illetően.

Azért, hogy a szatmáriak biztonságban autózhassanak a napokban, itt van az időjárási előrejelzés és a várható útviszonyok:

 

Szatmárnémetiben és környékén december 13-a, csütörtök késő délutánra és éjjelre 0 és -6 Celsius fokot ígér a vremea.net weboldal. A láthatóságot hajnal 3 óráig köd nem akadályozza, ezt követően péntek délig számíthatunk majd a tejfehér jelenségre. A látótávolság pár száz méterre is lecsökkenhet. Csapadékra egyenlőre nem számítanak az időjósok.

 

Péntek reggelre fagyot, -5-6 fokot írnak. A hőmérséklet nap közben sem emelkedik majd 1 Celsius fok fölé. Felhős időre kell számítani, a napsugarak nem igen bújnak elő. A látótávolság délutánra és kora estére 10 kilométer fölé emelkedik.

 

A péntekről szombatra virradó éjszakán is a fagyé lesz a főszerep. Egyelőre ködképződést nem jelez az időjárás jelentés. A látótávolság 10 km fölött marad. Késő délutánra, estére csapadékot jelez a táblázat gyenge eső formájában. Ez a következő éjszakai fagynak köszönhetően jégpáncélt varázsolhat az úttestre.

 

Szombatról vasárnapra virradólag -4 fokos hidegre számíthatunk. Az utak csúszóssá válhatnak az eső miatt. Egészen hajnalig jelzi a meteorológiai oldal az esőt, majd déltől ismét rákezd. Ködre ismét nem kell számítani. A jégpáncél borította úttest elég veszélyforrást jelent az utazók számára.

 

Hétfőre virradólag még mindig az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk. Nap közben sem emelkedik magasan fagypont fölé a hőmérő higanyszála. Az előző napi esőzések miatt az útviszonyok nem javulnak. A csapadék esélye 20-30% között mozog. A reggeli és a délelőtti órákban köd várható, mely a nap folyamán szép lassan oszlik csak el.

 

Vigyázzanak egymásra, közlekedjenek biztonságosan!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: